Contact
Denisa Dragomir
Brasov, Romania
Colaborari
denisa.dragomir@yahoo.com
Tel: (+40) 762.605.372
Back

Pistolul de masaj, un nou gadget eficient pentru sportivi!

Pentru mulți dintre noi, alergarea a devenit un stil de viață, un mod de a petrece timp cu propria persoană, dar mai ales refugiul de care avem nevoie pentru a ne deconecta de la grijile cotidiene.

Indiferent de nivelul la care este practicat acest sport, refacerea trebuie să fie o prioritate. Uneori, lipsa timpului ne împiedică să mergem în mod constant la masaj, situație care poate avea repercursiuni asupra organismului.

Pentru mine, refacerea este foarte importantă deși trebuie să recunosc că uneori lipsa timpului mă împiedică să mă ocup exact așa cum ar trebui de acest capitol.

În mod normal, obișnuiesc să merg săptămânal la masaj, iar cel puțin de două ori pe lună la o ședință de saună și bazin. În perioada de pregătire simt că un masaj săptămânal nu este suficient, tocmai de aceea am încercat să găsesc metode care să mă ajute să îi ofere organismului meu refacerea de care are nevoie după un antrenament intens și pot spune că am găsit exact ce aveam nevoie cu ajutorul pistolului de masaj. Este posibil ca și ție să îți fie de folos, tocmai de aceea am decis să scriu câteva aspecte despre acest gadget care a pus “stăpânire” pe lumea atleților.

Înainte de a scrie mai multe detalii despre acest aparat, mi-aș dori să răspund la întrebarea:

 “Ce este un pistol de masaj și ce face el mai exact?

Acest aparat de masaj arată și sună exact ca un burghiu, mai ales în zonele unde musculatura este foarte contractată. Este un dispozitiv mic și portabil care poate fi folosit cu ușurință atât înaintea antrenamentului, cât mai ales după terminarea acestuia.

Pistolul de masaj folosește o terapie cu vibrații care are drept scop detensionarea musculaturii după perioade de activitatea fizică intensă, reducerea durerii musculare, relaxarea fasciei care joacă un rol foarte important în funcționarea normală a corpului nostru, îmbunătățirea fluxului sanguin către țesuturile moi și reducerea acumulării de acid lactic. Practic, putem avea cu noi maseureul după fiecare antrenament. Trebuie să recunosc că nu este la fel de eficient ca un masaj sportiv, dar pe mine, personal mă ajută foarte mult în eliminarea contracturilor după un antrenament intens, cât și la reducerea semnificativă a durerilor musculare.

Poate fi găsit foarte ușor cu un search pe google, iar prețul unui astfel de aparat pornește de la 40$, iar în funcție de puterea, greutatea și eficacitatea lui poate ajunge la suma de 500$.

Ca întotdeauna trebuie luat în calcul că ceea ce mie îmi face bine, nu este valabil și pentru tine, tocmai de aceea consider că înainte de a începe utilizarea sau testarea unui lucru nou, învață să îți asculți corpul!

Denisa Dragomir
Denisa Dragomir
https://denisadragomir.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *