Contact
Denisa Dragomir
Brasov, Romania
Colaborari
denisa.dragomir@yahoo.com
Tel: (+40) 762.605.372

Follow your dreams

  • Campioană Mondială de Skyrunning
  • Campioană Europeană de Skyrunning
  • De 5 ori medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale de Alergare Montană de lungă distanță
  • Maestru al Sportului (certificat obținut datorită numeroaselor medalii câștigate la campionatele europene și mondiale)
  • Antrenoare de atletism
  • Jurnalist Sportiv
  • Pasionată de skyrunning, de alergare, de a inspira și ajuta persoanele dornice de a deveni o variantă mai bună a lor.

Cum a început totul?

Totul a început cu o victorie! A fost o victorie neașteptată deoarece am concurat alături de colegele mele din clasele a VII-a şi a VIII-a, eu fiind “proaspătă absolventă” a clasei a III-a. Pot spune că la acea vârstă nu eu am fost cea care am ales alergarea, ci ea m-a ales pe mine.

Ce a urmat?

În anii ce au urmat pasiunea de a alerga nu a reprezentat decât un joc al copilăriei, însă totul s-a schimbat odată cu începerea junioratului (vârsta de 14 ani), moment în care joaca denumită alergare s-a transformat în practicarea atletismului.

1500m obstacole a fost proba mea de suflet, cea care m-a ajutat să descopăr sentimentul de a deveni campion național, dar alergarea montană mi-a oferit șansa de a mi se cânta imnul național, de a plânge și de a mă mândri cu faptul că sunt român.

Pasiunea pentru alergare m-a ajutat să devin persoana care sunt astăzi și mi-a deschis drumul spre noi orizonturi. Am trăit momente unice care nu pot fi explicate în cuvinte, dar și clipe de tristețe, deznădejde. Cu toate acestea, chiar și acum, după mai bine de 16 ani, tot alergarea este cea care îmi aduce lacrimi de bucurie după un rezultat minunat.

Alergarea m-a învățat că totul trebuie făcut treptat și cu foarte multă răbdare. Am învățat și experimentat pe propria persoană ce înseamnă fiecare antrenament, cum poți ajunge să îți îndeplinești obiectivele și mai ales cum fiecare greșeală te poate ajuta să devii o mai bună variantă a ta.

Iubesc sportul acesta, iar fiecare zi petrecută în alergare este un motiv de bucurie. Zi de zi am șansa de a deveni o variantă mai bună a mea, de a învăța din propriile greșeli și de a împărtăși din experiența mea cu persoanele aflate la început de drum, dar și cu sportivii dornici de a-și îndeplini obiectivele.

Cine sunt eu?

Alergătoare montană de distanță lungă, maestru al sportului și antrenor certificat în alergare.

Practic această disciplină de mai bine de 12 ani și am participat la diferite competiții naționale și internaționale. Fiecare an m-a ajutat devin o mai bună variantă a mea, să învăț din fiecare greșeală și să acumulez experiența necesară pentru a transmite mai departe toate cunoștințele cumulate.

Am început alergarea montană cu distanțe scurte (4 kilometri), iar de la an la an această distanță a crescut treptat, astfel încât în anul 2016 am participat la primul meu ultramaraton montan (cu siguranță vor urma și altele la momentul potrivit). Am învățat că fiecare etapă este importantă, iar parcurgerea fiecăreia reprezintă o necesitate în drumul spre atingerea obiectivelor.

Care este obiectivul meu?

Să pot transmite mai departe toate cunoștințele dobîndite pe parcursul acestor ani, să ajut oamenii să nu facă greșelile pe care eu le-am făcut și să îi pot ajuta să devină o mai bună variantă a lor.

Planurile de antrenament sunt concepute atât pentru alergătorii montani de curse medii sau lungi, ultramaratoane, dar și pentru persoanele dornice să își depășească limitele în cursele de plat.

Îmi place sa lucrez atât cu persoanele aflate la început de drum, dar și cu alergătorii mai experimentați. Sunt convinsă că fiecare persoană își poate tranforma visul în realitate. Munca, dorința de autodepășire, motivația de a-ți îndeplini obiectivul și un plan de antrenament bine structurat sunt cele mai importante atuuri ale unui alergător dornic să ajungă unde și-a propus.

Iubesc ceea ce fac, iar principalul meu obiectiv este de a transmite mai departe tot ceea ce atletismul, în special alergarea montană m-a învățat pe parcursul carierei mele.