Contact
Denisa Dragomir
Brasov, Romania
Colaborari
denisa.dragomir@yahoo.com
Tel: (+40) 762.605.372
Back

Avantajele masajului cu foam roller!

Indiferent de sportul practicat și de nivelul la care este efectuat, refacerea post-antrenament sau post-competiție trebuie să fie una dintre prioritățile sportivului. Există numeroase modalități de refacere, iar rola de spumă este una dintre cele mai simple și rapide metode folosite imediat după efort. Masajul efectuat cu foam rollerul este o tehnică de auto masaj miofascial care îi asigură organismului tău una dintre cele mai rapide forme de recuperare. Această formă de masaj este foarte populară în lumea atleților, iar efectele pozitive precum îmbunătățirea mobilității, echilibrul corpului și reducerea durerii musculare o clasează în topul celor mai utilizate metode de relaxare.

Dar, înainte de a înțelege cum poate fi utilizată corect rola de spumă, trebuie să înțelegem care este mai exact conceptul de relaxare auto-miofascială și ce legătură există între ele. Relaxarea auto-miofascială are drept scop reducerea tensiunilor dintre straturile țesutului fascial. Fascia joacă un rol foarte important în asigurarea funcționării normale a organismului nostru. Aceasta intră în alcătuirea fiecărei structuri din corpul uman care înconjoară și conectează mușchii, ligamentele, tendoanele, oasele, organele, iar tensionarea acesteia duce la limitarea funcționării normale a musculaturii. Tocmai de aceea scopul exercițiilor efectuate cu rola de spumă este de a îmbunătăți mobilitatea și de a crește fluxul sanguin, ceea ce conduce la ameliorarea tensiunilor musculare.

Exercițiile cu rola de spumă sunt foarte ușor de efectuat, dar cu toate acestea este indicat să evitați folosirea acestei tehnici de masaj în zona articulațiilor și în partea inferioară a coloanei vertebrale, mai exact în zona lombară.

De menționat că niciun exercițiu efectuat cu foam rollerul nu trebuie să ajungă să fie foarte dureros. Este normal să simți disconfort în momentul efectuării mișcării pe rola de spumă, dar această durere trebuie să fie suportabilă.

Iată o serie de exerciții cu foam rollerul

Mușchii gambelor

Întinde-te pe podea, cu picioarele întinse. Așază rola cu spumă sub gambe și începe să rulezi ușor de la gleznă până la genunchi și înapoi. Sprijină-te pe brațe pentru a-ți menține echilibrul. Pentru un masaj mai intens, pune picior peste picior în timp ce începi să rulezi de la gleznă spre genunchi.

Fitness. Woman during pilates workout

Biceps femural

Așază rola de spumă sub coapse, sprijină-te pe brațe în timp ce menții picioarele întinse. Începe să rulezi ușor de la genunchi până la fese și înapoi. Este important să controlezi mișcarea pentru un masaj cât mai eficient.

Muschiul fesier

Zona mușchiului fesier este una dintre cele mai solicitate zone, iar masarea acestuia este necesară de fiecare dată când se efectuează un masaj. Așează-te pe partea laterală, în timp ce te sprijini pe un braț. Așează rola de spumă sub fese, iar piciorul al cărui mușchi fesier este masat îl vei așeza pe piciorul aflat pe podea, chiar deasupra genunchiului.

Zona cvadriceps

Așază-te pe saltea cu fața în jos în timp ce poziționezi rola de spumă sub coapse. Pentru un masaj cât mai eficient menține abdomenul încordat în timp ce te folosești de brațe pentru a-ți menține echilibrul. Încearcă să deplasezi corpul ușor înainte și înapoi în timp ce picioarele rămân suspendate deasupra podelei.

Fitness. Woman during pilates workout

Partea superioară a spatelui

Așază rola de spumă sub omoplați. Asigură-te că urmează să masezi zona de la mijlocul spatelui spre partea de sus a omoplaților fără a ajunge în zona lombară. Relaxează-te, pune mâinile sub cap în timp ce îl lași ușor pe spate, ridică fundul și începi ușor deplasarea corpului înainte și înapoi

Workout. Woman in the gym

Denisa Dragomir
Denisa Dragomir
https://denisadragomir.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *