Contact
Denisa Dragomir
Brasov, Romania
Colaborari
denisa.dragomir@yahoo.com
Tel: (+40) 762.605.372

Importanța unui antrenor!

În orice societate, sportivii sunt un model demn de urmat. Ei nasc admirație, visuri pentru noua generație, în timp ce ne inspiră la frumos, la corectitudine, la muncă și devotament. Uneori, aceștia sunt considerați supraoameni, mesageri ai perfecțiunii sau al imposibilului, dar, defapt, în spatele acestor aparențe se află multe ore de muncă și suferință, timp petrecut departe de cei dragi și o dorință arzătoare de autodepășire.

Indiferent că vorbim de un sport individual sau de echipă, fiecare sportiv are nevoie de un staff care să îl susțină necondiționat în drumul său spre îndeplinirea obiectivelor.  

De-a lungul anilor, am învățat că antrenorul joacă un rol foarte important în progresul unui sportiv. Făcând o paranteză, la noi, antrenorul reprezintă mare parte din staff. Pe lângă faptul că este persoana care se ocupă de pregătirea fizică, acesta este și psiholog, maseur și nutriționist, dar revenind la ale noastre, consider că antrenorul are o responsabilitate extrem de mare în momentul în care a stabilit alături de sportivul său obiectivele noului sezon competițional.

Mulți se întreabă care este rolul unui antrenor și cât de important este să te antrenezi cu o persoană specializată în domeniu. Mai jos voi enumera o serie de argumente care să te ajute să înțelegi de ce este important să ai alături de tine un antrenor.

Una dintre principalele atribuții ale unui antrenor este să te ajute să îți menții un nivel constant al motivației și încrederii în propria persoană!

Pe parcursul carierei am învățat că este mult mai ușor să ajungi în topul celor mai buni sportivi, decât să reușești să te menții acolo o perioadă îndelungată de timp. Toată lumea are așteptări de la tine, iar tu nu îți dorești să dezamăgești. Presiunea așteptărilor este pe măsură, iar dorința de a te antrena este mult mai mare. În acest context, poți foarte ușor să greșești, iar aici rolul unui antrenor și experiența lui vor face diferența. Este foarte important să te ajute să înțelegi că pregătirea care te-a ajutat să atingi culmile succesului, te va ajuta în continuare să te menții într-o formă bună.

Antrenamente personalizate în funcție de obiectivul tău!

Pregătirea reprezintă baza noului sezon competițional, iar pentru a te bucura de eficacitatea antrenamentelor și de un progres continuu, ai nevoie de un plan bine stabilit în funcție de obiectivul tău.

Cu toții suntem diferiți, tocmai de aceea un antrenor trebuie să aibă experiența necesară pentru a se asigura că antrenamentele sunt în concordanță cu vârsta și rezistența ta la efortul fizic.

Antrenorul potrivit te va ajuta mereu să treci peste momentele dificile!

Simți că ai ajuns într-un punct în care nu îți mai găsești motivația de a continua. Crezi că te antrenezi în zadar, iar corpul tău cooperează la acest gând? Antrenamentele nu mai merg așa cum îți dorești, iar organismul tău refuză să te mai asculte? Și în această situație, rolul antrenorului este foarte important. El trebuie să te ajute să treci mult mai ușor peste această perioadă. Trebuie să te susțină să ajungi din nou pe drumul cel bun și să nu te lase să renunți.

De-a lungul anilor am învățat că în echipă totul este mult mai ușor. Fiecare persoană din jurul tău lucrează și contribuie într-o mică măsură la îndeplinirea propriului tău obiectiv, tocmai de aceea este foarte important să înveți să faci alegerea potrivită la momentul potrivit

Author avatar
Denisa Dragomir
https://denisadragomir.ro

Post a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *